Naše   usluge Naše   usluge

Izrada štampanih ploča (PCB)

Osnovne karakteristike štampanih ploča su u tekstu ispod, a možete ih preuzeti i u PDFu. Proizvodnja je svakako moguća i van ovih standardnih specifikacija. Ograničenja u količini proizvedenih ploča ne postoje.

Broj slojeva: 1-20 slojeva
Maks. PCB dimenzije: 650*520mm
Min. PCB dimenzije: 10*10mm
Osnovni materijal: FR4 (Tg140, Tg150, Tg170)
Debljina ploče: 0.2-5.0 mm
Debljina bakra: 0.5OZ-10OZ
Blind – buried vias
Veličina rupe 0.1-6.3mm
Min. završna veličina rupe 0.15mm
min. širina slota 0.8mm
min. most na solder masci: zelena SM-4mil, ostale boje- 6mil
Završna obrada
ENIG, HASL , Lead-free HASL, Silver
Immersion , TIN Immersion, OSP, Gold
Plating; Carbon Ink, Peelable mask
Boja soldermaske: zelena, crna, bela, crvena, žuta, plava,
Mat crna,mat zelena, ljubičasta
boja silka bela/crna/žuta

Nabavka elektronskih komponenti

Kupujemo za vas elektronske komponente prema vašoj BOM listi ili prema pojedinačnim upitima. Optimizujemo vašu nabavku tražeći najpovoljnije cene u širokoj mreži distributera, bez opterećenja dodatnim troškovima transporta, carinjenja, špedicije.
Prednosti kupovine komponenti preko nas:
– imamo frekventne zbirne kupovine kod većine ovlašćenih distributera (Digi-key, Mouser, Schukat, Farnell…). Cene i pogodnosti koje imamo, zasnovane na dugogodišnjim saradnjama sa ovim distributerima, omogućuju povoljne cene i brze rokove isporuke, bez skrivenih troškova.
– ukoliko se vaša željena komponenta ne nalazi u ponudi ovlašćenih distributera, možemo umesto vas preuzeti proces nabavke od proizvođača ili distributera i iskoristiti naše resurse u pogledu carinjenja, špedicije i deviznog poslovanja.
– usled krize na svetskom tržištu elektronike, pojedine komponente je teško nabaviti preko ovlašćenih distributera. Naša mreža distributera u Kini omogućava nam da dođemo do teško nabavljivih komponenti, održavajući kvalitet i pouzdanost komponenti.
– naš tim inženjera će pregledati vaše BOM liste, potražiti najbolje cene i dodatno kontrolisati listu materijala, uočiti potencijalne greške ili predložiti zamenske komponente ukoliko željene komponente nisu nabavljive

Proizvod - ključ u ruke

Objedinjujemo proizvodnju štampanih ploča i stencila, nabavku komponenti po BOM listi i lemljenje komponenti na ploču. Potrebni su nam razvojni fajlovi za PCB i lista materijala, kao finalni proizvod dobijate elektronski sklop. Ovakav vid proizvodnje je najoptimalniji i za kupca i za nas.

Mašinsko i ručno lemljenje

Nudimo vam uslugu mašinskog i ručnog uslužnog lemljenja vaših elektronskih sklopova,  SMD i tru hole. Ova opcija je pogodna za kupce koji već poseduju materijal i štampane ploče i potrebna im je brza i pouzdana usluga lemljenja.

Logistika

Ovaj tip usluge pogodan je kupcima koji žele da uvezu robu iz Kine ili drugih zemalja, a nemaju iskustva sa pripremom robe za transport, špediciju i carinjenje. Naši ljudski resursi na polju logistike su tu da obezbede kupcu uvoz njihove robe bez opterećenja pratećim problemima, papirologijom i skrivenim troškovima. Specijalizovani smo za transport i uvoz robe avionskim i brodskim transportom.

Razno - iz Kine

Kupujemo za vas robu koju pronađete na sajtovima Amazon ili Aliexpress, bez opterećivanja papirologijom, uvoznim troškovima i carinjenjem. Roba koju poručite koristi već postojeću mrežu resursa, tako da za nju ne plaćate ni transportne ni špediterske troškove. Ovaj vid kupovine pogodan je za nabavku mašina, alata, elektronskih potrepština i gedžeta.